kosár tartalma
0
Kizárólag természetes alapanyagú reformélelmiszerek, bio termékek.
Nagykanizsa, Kanizsa Centrum, Táborhely u. 4. Tel: +36 30 846 4264
Az algáról

A CHLORELLA ALGA, a leggazdagabb klorofillforrás a Földön!

A klorofill a zöld növényeknek azon anyaga, befogja” az éltető napenergiát, fényenergiát, (úgy is mondhatnánk, hogy “elraktározza” a napfényt), – hogy később kémiai energiát állítson elő belőle. Antioxidáns, fertőtlenítő, károsanyag-megkötő, szagtalanító, sebgyógyító, vastagbéldaganat-megelőző hatású. A chlorella jótékony hatásai javarészt magas klorofill tartalmának köszönhető, ezáltal nemcsak általános immunrendszer erősítő hatással bír, hanem segít kigyógyulni a fekélyekből, különféle sérülésekből is. 

A chlorella, mint szuperélelmiszer, igen sok vitamint tartalmaz. Magas arányban tartalmazza a B csoporthoz tartozó vitaminokat, továbbá tartalmaz C-, E-és K-vitaminokat, biológiailag kötött ásványi anyagokat: foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot (ezek koncentrációja nagyobb, mint a többi szárazföldi növénynél) és nyomelemeket: vasat, mangánt, cinket, rezet és kobaltot. Ezentúl, az alga az egyik legkiválóbb jódforrás. Rendkívül nagy jelentőségű, hogy ez a kis alga komoly B-vitamin tartalommal rendelkezik, mely többek között elősegíti az aminosavak bélrendszerben történő felszívódását és azoknak a szervezet egészében történő szállítását. 

A chlorella kiváló méregtelenítő hatású, mindenféle káros anyag eltávolítására képes. Gyakorlatilag „begyűjti“ a nehézfémeket és kivezeti azokat a szervezetből. Ráadásul erre nemcsak a bélrendszerből képes, hanem a vérkeringésből is, sőt, olyan raktározó területeken is, mint például a zsírszövetek. Ezt a különleges képességét rendkívül koncentrált klorofill és pigment tartalmának, illetve a cellulóztartalmú, erőteljes sejtfalának köszönheti. Javítja a bélműködést, védi a sejteket a szabad gyökök káros hatásaival szemben, s igen hatékony segítséget jelent a rák megelőzésében, mivel segít távol tartani a rákot okozó anyagokat a vérből, mielőtt azok megtámadhatnák a különféle szerveket és sejteket. 

A mikroalgák, mint ami a chlorella is, hatékony megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Lúgosít, vagyis ellensúlyozza a savasító ételek hatását, ezzel  segítve a szervezet pH értékét lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve az egészségesebb anyagcsere folyamatok. 

Klorofill tartalma révén fertőtleníti a beleket, pozitívan befolyáslolja a növekedést, az anyagcserét és a sejtlégzést. Mivel a klorofillnak magas az oxigéntartalma, így segíti az agy működését, illetve javítja a szövetek, izmok működését. Az agy és az összes szövet optimális működéséhez ugyanis magas oxigéntartalmú környezetre van szükség. A sporopolenin UV-gátló, ránctalanító és antioxidáns hatása is bizonyított, és javasolják széleskörű kozmetikai alkalmazását is. 

A chlorella, stimulálja a vörösvérsejt termelődését, valamint az artériák tágulását, ezáltal fokozza az izomtömeg növekedését, javítja a szövetek oxigénellátottságát és az anyagcserét.A chlorella az értékes és tápláló hatású anyagoknak köszönhetően kiváló táplálék-kiegészítő készítmény. Használata egészségmegőrzés, mindenféle diéta, esetleg vegetáriánus életmód esetében is ideális. A gyerekeknél pozitívan hat a megfelelő táplálkozási szokások kialakításakor. 

Itt olvashat még többet:

http://rcnews.hu/zold-gyemant-az-alga-ezer-hatasa/

 

Fiók
2015 © greendiamond